Verhalen van onderweg

Wat is hier aan de hand? Hoezo Blue Monday…

Het begon allemaal op Blue Monday… daar wordt een mens niet vrolijker van. Niet doordat het Blue Monday wás maar omdat het een totaal verzonnen dag is. HET IS NIET WAAR! Het is níet de meest depressieve dag van het jaar. De term is puur verzonnen door een psycholoog met als doel meer zonvakanties te…

Lees meer »

Knap ingewikkeld is dat bellen of toch niet?

Voordat ik bij XT Orange® ging werken had ik nog helemaal geen ervaring met het (koud) bellen naar bedrijven. Omdat ik me totaal geen beeld kon vormen van de persoon die de telefoon opnam, werd ik met regelmaat overrompeld door opspelende zenuwen. Die zenuwen bezorgden mij dan een droge keel, wat ademnood en woorden tekort….

Lees meer »

Samen een nieuwe stip zetten op de horizon

Op 19 november trapte De Stip* af met een nieuw project in de BAR-gemeenten waarbij 30 nieuwkomers/migranten de komende maanden op zoek gaan naar hun nieuwe baan. Voor de meeste mensen is dit de eerste stap op de Nederlandse arbeidsmarkt. De afgelopen jaren hebben zij hun tijd geïnvesteerd om in te burgeren én de Nederlandse…

Lees meer »

Je staat er niet alleen voor

Als je je werk kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Je staat er elke dag weer alleen voor om werk te vinden: bedenken wat je wilt, wat je kunt, waar je kansen liggen, zorgen dat je aan tafel komt bij een werkgever. Voor mij één van de redenen om deel te nemen aan “De Werkestafette”. Een…

Lees meer »

Hoe ik het bloedheet kreeg van koude acquisitie

Lichaamstemperatuur Hoera, het is weer de tweede dinsdag van de maand! Dat betekent dat Business Coach Breda weer een leuke gratis training verzorgt bij Incubator. Deze keer is het ‘Koude acquisitie zonder buikpijn’. Acquisitie? Opeens besef ik me dat ik dat eigenlijk al een tijdje niet meer heb hoeven doen (de luxe!). Toen ik drie…

Lees meer »

‘Out of the blue’ een werkgever bellen? Nou ja…

Prikkelend Hm…nu ik sinds een paar maanden zonder werk zit en een bedenkelijk lustrum van vijf jaar tijdelijke banen vier, ben ik geïntrigeerd. Door de aankondiging op de flyer met “Het BELmeisje” van de lokale bibliotheek. Al eerder bezocht ik netwerkbijeenkomsten in de bieb. Met wisselende onderwerpen, zoals rouw bij baanverlies, jezelf presenteren. Maar wat…

Lees meer »

Van een ingang naar dé uitgang

De Steen Er is iets in me geknapt. Of beter gezegd, opgeknapt. Vurig, verwonderd en vastberaden bevind ik me in mijn eigen droom. Mijn drie V’s. In mijn droom zit ik tegenover het driekoppige team Communicatie. Ze kijken me verwachtingsvol aan. ‘Vertel eens iets over jezelf’. Mijn achtergrond, journalistieke ambitie en betrokkenheid stip ik in…

Lees meer »

Anders dan anders

Het is donderdagmorgen en ik ben al vroeg in Breda voor de training  “Koude Acquisitie zonder buikpijn” van Claudia Bouwens. Nog geen maand geleden heb ik mij spontaan aangemeld in de hoop dat ik zo mijn belvaardigheid als zelfstandig ondernemer kan vergroten. Nu is het dan zover en ik heb gelukkig (nog) geen buikpijn maar…

Lees meer »

“Uw contract wordt om budgettaire redenen niet verlengd …”

Een paar maanden geleden kreeg ik plotseling te horen dat mijn contract “om budgettaire redenen” niet verlengd zou worden. Dat is nogal wat, niet!? “Om budgettaire redenen” … wat moet je daar nou mee? Daar kan je niet eens kwaad om worden; daar kan je niemand de schuld van geven, zelfs jezelf niet. Maar je…

Lees meer »

Stop met dat “sociaal wenselijke gedrag”

De bibliotheek in Hengelo heeft honderden sprekers gehad, maar wellicht nog niet iemand die zoveel aandacht van het publiek trok als Claudia Bouwens, Het BELmeisje. Mensen bleven minutenlang ademloos staren naar de spreker uit Brabant. Bij sommigen viel de mond open van verbazing. Zelfs het lawaaiige espressoapparaat leek te zwijgen wanneer Claudia weer eens recht…

Lees meer »