Verhalen van onderweg

Je staat er niet alleen voor

Als je je werk kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Je staat er elke dag weer alleen voor om werk te vinden: bedenken wat je wilt, wat je kunt, waar je kansen liggen, zorgen dat je aan tafel komt bij een werkgever. Voor mij één van de redenen om deel te nemen aan “De Werkestafette”. Een…

Lees meer »

Hoe ik het bloedheet kreeg van koude acquisitie

Lichaamstemperatuur Hoera, het is weer de tweede dinsdag van de maand! Dat betekent dat Business Coach Breda weer een leuke gratis training verzorgt bij Incubator. Deze keer is het ‘Koude acquisitie zonder buikpijn’. Acquisitie? Opeens besef ik me dat ik dat eigenlijk al een tijdje niet meer heb hoeven doen (de luxe!). Toen ik drie…

Lees meer »

‘Out of the blue’ een werkgever bellen? Nou ja…

Prikkelend Hm…nu ik sinds een paar maanden zonder werk zit en een bedenkelijk lustrum van vijf jaar tijdelijke banen vier, ben ik geïntrigeerd. Door de aankondiging op de flyer met “Het BELmeisje” van de lokale bibliotheek. Al eerder bezocht ik netwerkbijeenkomsten in de bieb. Met wisselende onderwerpen, zoals rouw bij baanverlies, jezelf presenteren. Maar wat…

Lees meer »

Van een ingang naar dé uitgang

De Steen Er is iets in me geknapt. Of beter gezegd, opgeknapt. Vurig, verwonderd en vastberaden bevind ik me in mijn eigen droom. Mijn drie V’s. In mijn droom zit ik tegenover het driekoppige team Communicatie. Ze kijken me verwachtingsvol aan. ‘Vertel eens iets over jezelf’. Mijn achtergrond, journalistieke ambitie en betrokkenheid stip ik in…

Lees meer »

Anders dan anders

Het is donderdagmorgen en ik ben al vroeg in Breda voor de training  “Koude Acquisitie zonder buikpijn” van Claudia Bouwens. Nog geen maand geleden heb ik mij spontaan aangemeld in de hoop dat ik zo mijn belvaardigheid als zelfstandig ondernemer kan vergroten. Nu is het dan zover en ik heb gelukkig (nog) geen buikpijn maar…

Lees meer »

“Uw contract wordt om budgettaire redenen niet verlengd …”

Een paar maanden geleden kreeg ik plotseling te horen dat mijn contract “om budgettaire redenen” niet verlengd zou worden. Dat is nogal wat, niet!? “Om budgettaire redenen” … wat moet je daar nou mee? Daar kan je niet eens kwaad om worden; daar kan je niemand de schuld van geven, zelfs jezelf niet. Maar je…

Lees meer »

Stop met dat “sociaal wenselijke gedrag”

De bibliotheek in Hengelo heeft honderden sprekers gehad, maar wellicht nog niet iemand die zoveel aandacht van het publiek trok als Claudia Bouwens, Het BELmeisje. Mensen bleven minutenlang ademloos staren naar de spreker uit Brabant. Bij sommigen viel de mond open van verbazing. Zelfs het lawaaiige espressoapparaat leek te zwijgen wanneer Claudia weer eens recht…

Lees meer »

50 is het nieuwe 30…

Kent u die uitdrukking? 50 is het nieuwe 30… Ik moest daaraan denken toen ik onlangs in een zaal zat vol met 50+’ers. Vijftig 50+’ers. Allemaal op zoek naar betaald werk. Achterin de zaal, op de laatste twee rijen, zitten medewerkers van het UWV Rotterdam. Coaches, recruiters, managers. Hier en daar zelf ook de 50…

Lees meer »

In godsnaam, waarom kan ik niet gewoon even bellen…

Je zit met je telefoon in je hand achter je bureau en staart als het spreekwoordelijke konijn, “in de koplampen van een auto”. Je bent simpelweg te bang om te bellen. Bang zijn of angst ervaren is een primaire biologische reactie. Die wordt opgeroepen door wat het onbewuste deel van ons brein, gevaarlijk vindt. Zoals…

Lees meer »

Wat heeft Al Pacino met Het BELmeisje te maken?

‘In de film des levens speel je zelf de hoofdrol’ staat er op de schermen te lezen als ik de zaal van het UWV binnenloop. Langzaam stroomt deze zaal verder vol. En volgens Claudia met allemaal magische 50plussers die vol verwachting op het puntje van hun stoel gaan zitten te wachten op wat er komen…

Lees meer »