Samen een nieuwe stip zetten op de horizon

Op 19 november trapte De Stip* af met een nieuw project in de BAR-gemeenten waarbij 30 nieuwkomers/migranten de komende maanden op zoek gaan naar hun nieuwe baan. Voor de meeste mensen is dit de eerste stap op de Nederlandse arbeidsmarkt. De afgelopen jaren hebben zij hun tijd geïnvesteerd om in te burgeren én de Nederlandse taal te leren. Nu staan zij echter te popelen om aan de slag te gaan. De Stip bewandelt net als Claudia niet de geijkte wegen om te solliciteren. Wij zetten in op persoonlijk contact met een potentiële werkgever in plaats van brieven sturen en cv’s schuiven. Dát is precies ook de reden waarom Claudia Bouwens haar opwachting maakte bij deze aftrap.

Omringd door 12 gemotiveerde deelnemers nam Claudia plaats in het midden van de groep. Een sfeervolle en gemoedelijke setting in het restaurant van Spring! Housing* van Michel van den Meerendonk.

Ons gezamenlijke doel voor deze middag was helder: zoveel mogelijk bedrijven BELnaderen om te vragen of we in de maand december met de Amerikaanse Schoolbus van De Stip welkom zijn om een kijkje in de keuken te nemen. Noem het de december-tournee! Dit draagt er namelijk aan bij dat nieuwkomers een beter beeld krijgen van wat er allemaal voor werk is in Nederland.

Vol blijdschap, enthousiasme en vooral met open mond zaten de deelnemers naar Claudia te kijken. Met haar telefoon als wapen kreeg zij overal direct een directeur van een mooi bedrijf te spreken. Zij leerden de deelnemers dan ook dat (bijna) alles lukt wanneer je vol positiviteit communiceert. De les is dan ook: durf te vragen!

De opbrengst na deze BELevenis: enorm veel bedrijven zijn, vanuit maatschappelijke betrokkenheid bereid hun deuren te openen. We zijn (h)echte verbindingen aangegaan. Met deze nieuwe ervaring en vooral vol energie gaan we dan ook in december (individueel) met de deelnemers op tour.

Claudia je bent een ongelofelijke kanjer! Dank je wel voor jouw tomeloze energie en inzet.
Nederland gaat nog veel van én over ons horen. 😊

*Spring! Housing “the house of many homes”, is een moderne woongemeenschap gericht op vijf specifieke doelgroepen: statushouders, spoedzoekers, studenten, seizoensexpats en starters. Spring! combineert wonen met service voor bewoners, zoals beheer, toezicht, sportschool, wasserette, en een restaurant.”

*De Stip begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk, onder meer in een Amerikaanse schoolbus die is omgebouwd tot trainingslocatie. Zizi El Abtah van De Stip: ,,Zo reizen mensen van het land van werkloosheid naar het land van werk. Ons motto is ‘Geen uitkering, winst voor iedereen!’ Zie ook www.contactdestip.nl

Dit gastblog is geschreven door Zizi El Abtah n.a.v. de Groeps BELworkshop “Weg met die BELemmeringen”, die ik op 19 november 2019 verzorgde voor “De Stip” in Barendrecht.

Meer weten over Zizi? Ga een connectie met haar aan op LinkedIn.

Deel verhaal van onderweg