Een waardevol cadeau voor werkzoekenden

Ben je al bezig met je Sinterklaas of Kerstinkopen? Ik wel. Ik denk al een aantal weken na. Wat is een waardevol cadeau voor werkzoekenden? Een baan natuurlijk. En hoewel ik geen baangarantie geef, weet ik zeker dat ik een werkzoekende een flink stuk op weg kan helpen.  Met inspiratie om het anders aan te pakken. En met een luisterend oor, want de ene doordeweekse dag is de andere niet…

Een doordeweekse dag

De wekker gaat, buiten is het nog donker. Het is nog veel te vroeg om op te staan. Je drukt op snooze en draait je nog een keertje om. Nog 5 minuutjes. De wekker piept weer. Nu is er geen ontkomen meer aan, de plicht roept. Je stapt uit bed en ontbijt snel. Een verfrissende douche maakt je energiek. Je pakt je tas, checkt snel je agenda en springt in je auto op weg naar je werk.

Daar aangekomen begroet je je collega’s “goedemorgen” en je babbelt wat over koetjes en kalfjes bij de koffieautomaat. Met een dampende kop koffie in je hand start je je computer op. De dag is begonnen. Je verwerkt de eerste bestellingen. Hartelijk ontvang je de eerste bezoekers. Om half 11 spring je weer in je auto, want om 11:00 is je eerste afspraak met een potentiële klant.

Je dag verloopt hectisch. De planning valt in het water door een ingelast spoedoverleg. Dus zet je alle zeilen bij en blust brandjes. Nieuw werk stapelt zich op. Ach, morgen is er weer een dag.

Op weg naar huis pleeg je nog wat telefoontjes. Als je in de file aansluit, zet je de muziek wat harder. Je appt naar huis dat je later bent en informeert nieuwsgierig wat de pot schaft. Terwijl jij je auto parkeert, staat je partner al in de deur om je met open armen te ontvangen. De pannen pruttelen op het vuur en samen neem je de dag door.  Je vertelt over je zeurende collega’s. Over het spoedoverleg. En je glimt van trots als je vertelt hoe je de dag voor het bedrijf gered hebt.

Ook een doordeweekse dag

De wekker gaat, buiten is het nog donker. Het liefst blijf je in je bed liggen. Want je weet al hoe je dag zal verlopen. Toch sleep je jezelf uit bed en ontbijt. Je staat lang onder de douche terwijl je fantaseert dat dit dé dag wordt die het verschil maakt.

Hoopvol start je de computer op. Je zoekt, op LinkedIn en op de verschillende vacaturesites. Zou die ene vacature er vandaag wel staan? Nee, ook vandaag niet. Je voelt je eenzaam en langzamerhand een beetje wanhopig. Er staat weer niets. Je solliciteert op functies die niet aansluiten op jouw vaardigheden, want niet geschoten is altijd mis. De tijd kruipt voorbij en je mijmert.

Want je weet nog hoe het was. Het gezellig kletsen over koetjes en kalfjes bij de koffieautomaat. Het vriendelijke “goedemorgen”. Je mist zelfs die collega die op woensdag steevast de week in tweeën hakt. Wat verlang je terug naar de hectiek, het blussen van brandjes. Je mist de structuur, de routine en het ritme van een werkend bestaan. Je wilt zo graag een baan. Zodat je weer vol verhalen thuiskomt. Weg uit je isolement.

Maak jij het verschil?

We kennen allemaal wel iemand die op zoek is naar een baan. Een vader, moeder, tante, vriend of broer. Waarbij de doordeweekse dagen in eenzaamheid voorbij kruipen. Bij wie je het zelfvertrouwen ziet afbrokkelen na iedere afwijzing. Mensen waarbij de moed langzaam in hun schoenen zakt.

Laat zien dat je hun situatie begrijpt. Zorg dat ze er niet alleen voor staan. Verander de doordeweekse dag van iemand die je dierbaar is. Hoe? Geef een individuele BELsessie met het BELmeisje cadeau. 

Vaker tips ontvangen?

Dan is het gratis e-zine Anders Denken Samen Doen echt iets voor jou. Ontvang het laatste blog, lees interviews en ontdek als eerste het trainingsaanbod van Het BELmeisje.

Ja, dat wil ik

Deel blog