2017: zakelijke groei en persoonlijk verlies

Op een zondag waar de sneeuw ons land lam legt, blik ik terug. 2017 was een een bijzonder jaar dat voorbij is gevlogen. Een jaar waarin ik als ondernemer werd gewaardeerd in de vorm van een  prachtige opdrachten. 365 dagen waarin ik in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vaak een verschil mocht maken. Maar ook een jaar met groot persoonlijk verlies en afscheid.

Lees mee en ontdek een mooie actie op het eind. Want terugkijken is goed, vooruit kijken een stuk beter!

Dankjewel UWV Werkbedrijf

Wat een prachtige landelijke opdracht vanuit het UWV Werkbedrijf. Ik mocht de adviseurs trainen in het kader van “professionalisering vakmanschap”.  Wat een pracht cadeau van directeur Tof Thissen aan zijn medewerkers; deze investering in hun persoonlijke ontwikkeling.  Het waren 41 geweldige trainingsdagen, waarbij ik 23 regiokantoren bezocht. 650 UWV medewerkers een BELevenis kregen en 600 werkzoekers de magie van koud bellen ontdekten tijdens een workshop.

Dankjewel: Actieplan Jeugdwerkeloosheid Midden Utrecht, Focus Nederland & Buzinezzclub

Het was een jaar waarin ik 6 maanden de samenwerking aanging met de Jobhunters van het Actieplan Jeugdwerkloosheid in Midden Utrecht. Waarin ik samenwerkte met Focus Nederland om hun cliënten en hun eigen adviseurs onder te dompelen in een nieuwe manier van werkgeversbenadering. En natuurlijk was ik er ook voor de members van de Buzinezzclub in Eindhoven en Rotterdam.

Knikkende knietjes bij de Inspiratiedagen van het UWV

Het was het jaar van volle zalen, waar ik gevraagd werd om mijn BEL-kunsten in te zetten tijdens de landelijke Inspiratiedagen van het UWV in Leeuwarden, Nieuwegein en Amsterdam. Ik mocht er meer dan 1500 werkzoekers toespreken vanaf het podium tijdens een interview met Betsie Gerrits. Dankjewel Betsie, dat je me stevig vasthield omdat je wist dat mijn knieën knikten van de spanning. Tja, soms ben ik toch niet zo stoer als ik lijk.

Alsjeblieft voor jullie

Het jaar zou niets voor me betekenen als ik niet had geïnvesteerd in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dus gaf ik BELsessies cadeau aan het Werkpunt in Den Haag, De Broekriem Helmond, Het Inspiratiehuis in Maastricht, het UWV in Rotterdam, De Werkestafette in Amsterdam, het Netwerkcafé Zaanstad, Het Glazen Huis in Utrecht en het ROC Radius College in Breda.

Vooral die laatste BELsessie voor het ROC Radius was zo speciaal! Het was voor het eerst in mijn ondernemerschap dat mijn rots én mijn held -mijn vader-  daarbij aanwezig was. Nu niet als directeur, maar kijkend naar zijn BELmeisje in actie.

Echte ontmoetingen in 2017

Ook in het kader van MVO pakte ik door met het concept “De echte ontmoeting”. Een persoonlijk hoogtepunt was dat het me lukte mijn eigen held Joseph Oubelkas te strikken. Een man met een verhaal, die 4,5 jaar ten onrechte werd opgesloten in Marokko. Die daarbij toch positief wist te blijven, een ware inspirator voor velen. Hoe toepasselijk om juist met Joseph 2017 af te trappen in Slot Loevestein. Je weet wel, daar waar Hugo de Grote uit de boekenkist ontsnapte.

Prachtige ontmoeting hadden we verder met mister Positivo Mark Verhees in Parc Spelderholt te Beekbergen. De inspirerende (en gespierde) Stacey Seedorf op de Euromast in Rotterdam. De uitverkochte bijeenkomst met VIP Jos Burgers en Frans Goenee in de Efteling. En toen bleek dat plan A niet door kon gaan, mocht ik met een grote glimlach samen met John de Wolf in CitySense Utrecht een waardevolle Echte Ontmoeting neerzetten voor 50 plus werkzoekers.

Dank aan alle sprekers en de locaties voor jullie medewerking.

Dankjewel voor jullie energie

Woonde je een workshop bij in 2017? Was je bij een ECHTE ontmoeting? Dronken we koffie samen? Dankjewel voor je energie en aandacht. Toch wil ik ook nog een aantal mensen specifiek bij naam noemen. Want mijn positiviteit overdragen kan ik alleen (blijven) doen met steun van een aantal mensen die in de loop der jaren voor mij onmisbaar zijn geworden, Dus een dikke knuffel voor jullie: Tanja, Mitchell, Bianca, John, Chris, Kris, Corien, Ronald, Hanneke, Thijs, Michel, Geert, Milko, Leon en Clemens.

Jaar van verlies en afscheid

2017 was ook het jaar van persoonlijk verlies. Tussen alle bedrijven door werd ik geconfronteerd met een geheel onverwachts afscheid van mijn zoon, René. In juni besloot ik zijn Xbox te verbannen naar zijn vader in België omdat René verslaafd was geraakt aan dat apparaat. Zijn resultaten op school bleven achter, dus een andere keuze was er niet. Kort daarna besloot René definitief bij zijn vader te gaan wonen. Dan breekt je hart, maar wat moet je dan? Kids van 15 houd je niet tegen. Met pijn in mijn hart en genoeg liefde liet ik hem los. Zodat hij kan ervaren: de andere regeltjes, de andere mentaliteit en de andere cultuur

De klap (lees verbazing) kwam in augustus toen ik een dagvaarding van een Belgische advocaat ontving met een alimentatie eis. Ach… Na 15 jaar alleen de zorg te hebben gedragen voor de liefde van mijn leven is het stil in huis, is de berg met wasgoed geslonken en kruipt de kat voortaan bij mij op schoot.

Hamertje erbij neer

Ook nam ik afscheid van het voorzitterschap van JOB-netwerk. Waar ik trouwens nog een keer de eer had Jos Burgers te ontvangen. Het was een prachtige tijd en een waardevolle leerschool. De voorzitterswerkzaamheden waren niet langer te combineren met alle andere activiteiten. Ik wens de nieuwe voorzitter en het bestuur heel veel succes.

Dag trouwe BELmobiel

Het op en neer rijden werd de BELmobiel teveel. Dus ook daar een afscheid. Gelukkig wist Milko een uitstekende vervanger voor mijn oude trouwe BELmobiel te regelen. Mijn Romeo brengt me voortaan waar ik zijn mag en doet dat stukken veiliger dan de oude trouwe BELmobiel.

Het staartje van 2017

Het is ook het jaar waarin ik nadenk over de toekomst. Over de invulling van 2018. Om aan te sluiten op de verzoeken die ik ontvang uit de markt, is het tijd om mijn dienstverlening uit te breiden. Daarom lanceren we op 22 december de nieuwe website www.hetbelmeisje.nl De diensten zijn volledig gericht op incompany trainingen om als bedrijf je zichtbaarheid en verbindingskracht te optimaliseren. Zodat klanten en opdrachtgevers je makkelijk weten te vinden. Naast trainingstrajecten kan dit ook in de vorm van workshops en lezingen. Kansen verzilveren door anders denken en samen doen! Interesse? Bel me dan, ik ga graag met jouw bedrijf aan de slag in 2018.

Het is ook het jaar waarin ik nadenk over de toekomst. Over de invulling van 2018. Om aan te sluiten op de verzoeken die ik ontvang uit de markt, is het tijd om mijn dienstverlening uit te breiden. Daarom lanceren we op 22 december de nieuwe website www.hetbelmeisje.nl diensten zijn volledig gericht op incompany trainingen om als bedrijf je zichtbaarheid en verbindingskracht te optimaliseren. Zodat klanten en opdrachtgevers je makkelijk weten te vinden. Naast trainingstrajecten kan dit ook in de vorm van workshops en lezingen. Kansen verzilveren door anders denken en samen doen! Interesse? Bel me dan, ik ga graag met jouw bedrijf aan de slag in 2018.

De balans en een vlammende start voor jou

Terugkijkend op het jaar voel ik me ondanks mijn zwaar persoonlijk verlies toch gezegend. Er blijft zoveel over om dankbaar voor te zijn. En als je dankbaar bent, beleef je het leven intenser. Je kijkt bewust en daarom zie je meer. Dagelijkse beslommeringen worden genietmomenten: de opkomende zon of die warme douche voor je je bedje inkruipt.

Toch moet ik toegeven dat ik hier niet altijd bewust mee omga. De hectiek van de dag wint het regelmatig. Een moment van stilstaan en genieten, dat gun ik mezelf te weinig. Even weg van mijn werk. Dus zoek ik nu even de stilte op. Even niets doen, of juist actief iets anders dan werk. Mijn huis verbouwen bijvoorbeeld.

Ik wens je fijne en veilige feestdagen. Heb jij nog tips die voor jou werk(t)en? E-mail ze naar me. Misschien lees je jouw tip terug in een volgend blog of in het E-zine Oog voor jou. Want successen deel je samen!

Deel blog