Niet meer dan een nummer…

Heb jij er ook zo’n hekel aan wanneer bedrijven je als een nummer behandelen? Het is de grootste fout die je als bedrijf kunt maken. Je klanten vormen tenslotte jouw bestaansrecht en zijn meer dan pratende bankpassen. In dit blog lees je tips hoe je wél met klanten & relaties omgaat en ontdek je feestaanbiedingen, want wie jarig is trakteert. Maar we beginnen met…

Een puzzel

Ben jij een numeriek talent? Dan heb ik een pittige uitdaging voor je. Maak de volgende reeks af: 3 – 6 – 45 – 12 – 6 – 7 – 1974 – 2012 – …..

De oplettende lezer vindt zeker een aantal aanwijzingen in dit blog. Denk gerust nog even na, op het eind van dit blog vertel ik je waar je de oplossing kunt plaatsen. Ik ben nu al benieuwd of er goede inzenders zijn.

Daarom: meer dan een nummer

Of de klacht nu wel of niet gegrond is, blijkbaar heb je iemand geraakt met jouw gedrag. En hoewel je me zeker niet hoort zeggen dat je overal in mee moet gaan, vind ik wel dat je moet luisteren. Lezers van mijn nieuwsbrief lezen het iedere maand: feedback is een cadeautje. Zelfs negatieve feedback.

Net als in iedere gezonde relatie geef je de ander de ruimte om zijn ervaring en zienswijze te delen. Luister en schiet niet in de verdediging. Hou je bij de feiten. En bepaal zelf wat je met de feedback kunt.

Leeftijd: niet meer dan een nummer

Op 3 juni was ik jarig, 45 jaar tikt de teller aan. Op naar de 50, riepen sommige vrienden! Je wordt oud, vertelde een relatie. 45, ik vind het een prachtig getal. Of ik me op 4 juni anders voelde dan op 3 juni? Welnee, ik werd gewoon een dag ouder net als iedere dag.

Voor mij is mijn verjaardag een soort oud- en nieuw. Het kondigt een nieuwe periode aan van 365 nieuwe kansen om dingen anders te doen. Te profiteren van ervaringen uit vorige levensjaren. En in ieder geval mezelf blijven ontwikkelen en daarin investeren. Omdat ik ontdekte dat ik dit jaar op 12 juni ook 7 jaar ondernemer ben, roep ik de maand juni OFFICIEEL uit tot FEESTMAAND.

Feest voor mijn drie doelgroepen: ondernemers, organisaties en werkzoekers. Iedere week een fijn cadeautje, zodat ook jij blijft investeren in jouw ontwikkeling.

Wie jarig is trakteert

Je hoeft trouwens niet jarig te zijn om jouw relaties te trakteren op aandacht. Benieuwd hoe? Lees dan zeker verder.

 Week 23: De aftrap

Op mijn verjaardag trakteerde ik werkzoekers, of beter: mensen die een volgende stap in hun loopbaan overwegen, op een gratis BELworkshop in bibliotheek De Markiezaten. En zoals altijd was er weer veel verwondering over de mogelijkheden die ontstaan als je gewoon de telefoon pakt en belt.

Aandachttip 1, dagelijks

LinkedIn en Facebook vertellen je precies wie wanneer jarig is. Nadat je dit goed hebt ingesteld, rollen de notificaties je telefoon binnen zonder dat je daar iets aan hoeft te doen. Start iedere dag met een welgemeende felicitatie van jouw jarige relaties. Een kleine moeite en je maakt de dag van je relatie extra feestelijk.

Deel zelf ook je verjaardag via social media. Daarmee geef je anderen de kans jou te feliciteren.

Week 24: Ondernemers

Koud bellen, veel ondernemers krijgen letterlijk een droge keel en nare kriebels in hun buik. Vaak is angst de onderliggende reden. Bang om afgewezen te worden, bang dat je jouw kans verprutst of bang dat niemand op jou zit te wachten. Een ding is zeker: als je niets doet, gebeurt er niets.

Wist je dat ik jou in één dagdeel van die angst af kan helpen. Voorgoed. Zodat je de rest van jouw ondernemersleven met plezier de telefoon pakt en daarmee kansen voor jouw bedrijf weet te genereren. Dag in, dag uit. Normaal bedraagt jouw investering voor zo’n individuele sessie € 499,-. 7 ondernemers krijgen de kans om deze sessie te boeken voor € 450,-. Check de actievoorwaarden verderop.

Aandachttip 2, wekelijks

Bel gewoon een van je relaties op. Zonder bijbedoelingen, gewoon uit interesse. Het is zo jammer dat we vaak alleen contact opnemen als we iets nodig hebben. Vind je het moeilijk om te bedenken wat je kunt vragen? Hou het simpel! Maak het persoonlijk: hoe ziet jouw week eruit, waar word je blij van, wat was je laatste succes, welk boek heb je het laatst gelezen.

Dit is bovendien voor jezelf een prachtige oefening in koud bellen. Want hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het je afgaat.

Week 25: Organisaties

Misschien vieren jullie dit jaar ook iets bijzonders? En zoek je nog een spreker of entertrainer voor je event of congres. Iemand die weet te boeien en live de kracht van koud bellen demonstreert. Of kan je commerciële team wel wat inspiratie gebruiken, zodat de resultaten en de onderlinge samenwerking vooruit gaan. Dan observeer en analyseer ik het gedrag in de ochtend en gaan we ’s middags samen aan de slag.

7 organisaties krijgen de kans één dag Het Belmeisje in huis te halen. De inhoud van de dag of de lezing gaat in onderling overleg. Normaal bedraagt de investering voor een dag € 2.250,- Deze keer bedraagt je investering slechts € 1.974,-. Je kunt boeken tot 30 juni. Kijk ook even naar de actievoorwaarden.

Aandachttip 3, maandelijks

Als je een beetje goed bent in het plannen van je werkzaamheden, heb je ook ruimte in je agenda. Omdat je rekening houdt met een file of omdat er een gat zit tussen 2 afspraken. Besteed deze tijd aan het drinken van een goede kop koffie met een van je relaties. Plaats bijvoorbeeld op LinkedIn een oproep.

Ga samen een gesprek aan over het leven. Dit levert vaak de prachtigste verhalen op en verstevigt gegarandeerd jullie relatie.

Week 26: Werkzoekers

Stop met het sturen van sollicitatiebrieven op vacatures die niet bij je passen. Ga een gesprek aan op basis van gelijkwaardigheid. Profiteer ook van je netwerk en ja, ook als je nooit netwerkt heb je een netwerk.

Wil jij weten hoe je in één dagdeel jouw kansen op een baan vergroot? Zonder dat je daar de deur voor uit hoeft te gaan. Boek dan een individuele sessie met Het Belmeisje. Je investering bedraagt geen € 499,- maar € 450,-.

Aandachttip, jaarlijks

Houd bij wanneer je elkaar hebt ontmoet of wanneer jullie zijn gaan samenwerken. Dit is een prachtige dag om te vieren. Gewoon met een kaart of bak zelf een taart om samen van te smullen. Neem de moeite om belangrijke dagen voor jouw relatie te registreren en laat weten dat je aan ze denkt.

Actievoorwaarden:

Voor alle cadeautjes geldt het volgende:

  • Beperkte beschikbaarheid: per aanbieding profiteren de eerste 7 aanmelders van het feesttarief.
  • De genoemde bedragen zijn exclusief 21 % btw.
  • Boeken en betalen voor 30 juni 2019.
  • Afspraak inplannen voor 31 december 2019.
  • De algemene voorwaarden van Het Belmeisje zijn van toepassing.

Mag ik jou trakteren?

Wacht niet te lang, want de traktaties zijn slechts beperkt beschikbaar. Dus zorg dat je een van de zeven ondernemers, organisaties of werkzoekers bent en profiteer van het voordeel en de resultaten.

Ja, die traktatie lust ik wel

Bijna vergeten: in dit blog vind je traktaties die jouw problemen oplossen. Nu ben ik benieuwd: weet jij de oplossing van de puzzel? Plaats je reactie hier (tip: volg gelijk mijn LinkedIn bedrijfspagina). De juiste oplossing wint een kosteloos strategiegesprek van 30 minuten. Bij meerdere goede oplossingen bepaalt het lot de winnaar.

Deel blog